Definitief ontharen met LHE

Wat kun je met LHE?

 

In tegenstelling tot de traditionelere lichtflitstechnieken, zoals laser en ipl, werkt LHE volgens een combinatie van licht én warmte. Technieken die vooral werken op basis van licht gaan gepaard met een hoger energie toevoer. Hierdoor ontstaat extra veel warmte,  waardoor extra koeling nodig is om ongewenste bijeffecten te voorkomen. Bij LHE wordt ,afhankelijk van de toepassing, een optimale verhouding tussen de golflengte, de spotgrootte en de pulsduur nagestreefd.

De lengte van de golf is van belang voor de diepte van de penetratie van het licht; hoe langer de golf lengte, hoe dieper de penetratie. LHE kent golflengtes tussen 400 en 1200 nanometer en is daardoor geschikt voor alle huid- en haar types. De snelheid waarmee het gewenste resultaat wordt bereikt kan van huid tot huid verschillen. De pulsduur moet langer zijn dan de tijd die de huid nodig heeft om te ontspannen na de hitte toevoer door de lichtflits.

De LHE apparaten hebben een pulsduur van 35 milliseconden nodig om een optimaal resultaat te verkrijgen zonder de omringende huid te beschadigen. Door een grotere spotgrootte wordt meer licht verspreid en blijft er meer energie op de juiste diepte over. Belangrijk is om het energie niveau op iedere patiënt een specifieke behandelplek optimaal af te stemmen. Dankzij de optimale afstemming  van alle lichtparameters gebruikt LHE relatief weinig energie,waardoor nevenactiviteiten nauwelijks optreden.

LHE wordt toegepast op:

Definitieve ontharing

Huid verbetering

Behandeling van acne

Behandeling van psoriasis

 

LHE en definitieve ontharing;

LHE is een natuurlijke ontharingsmethode gebaseerd op de emissie van gepulseerd licht (geen laser of ipl), warmte wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in de haar.
Dit veroorzaakt een temperatuurverhoging in de follikel. Door deze warmte absorbeert haar meer licht, waardoor de temperatuur stijgt in de follikel tot het punt van coagulatie (74gr). De unieke combinatie van warmte en licht veroorzaakt een natuurlijk proces. Het haarzakje wordt vernietigd en binnen 2 á 3 weken zullen de behandelde haren vanzelf uit vallen.

 

LHE en huidverbetering;

Naarmate de huid veroudert zal deze rimpels en ouderdomsvlekken gaan vertonen. Door middel van de nieuwste technologie worden er korte licht- en warmte impulsen afgegeven direct op het probleem gebied, zodat de onderliggende epidermis en de papillenlaag gecoaguleerd worden.

De in de haarvaten voorkomende oxy-hemoglobine en melanine worden gecoaguleerd. Cellen worden via een natuurlijk proces afgevoerd en vervangen door nieuwe cellen. Fijne lijnen en rimpels verdwijnen doordat er in de huid een wondgenezend proces in gang wordt gezet waardoor nieuw collageen aangemaakt wordt en de huid herstructureert. Het resultaat is jonger uitziende, egale huid met een frisse uitstraling.

 

LHE en acne;

De verstopte poriën blokkeren zuurstoftoevoer in de huid. Voor de bacterie die acne veroorzaakt (P.acne), is dit de perfecte leefomgeving. Hierdoor vermenigvuldigt deze zich snel en veroorzaakt de pijnlijke ontsteking. LHE geneest acne veilig en effectief door de combinatie van licht en warmte.

Groen licht penetreert diep in de huid om verbinding aan te gaan met de in het lichaam voorkomende stof prophyrin. Hierdoor ontstaat zuurstof en daar is de p.acne bacterie niet tegen bestand. Rood licht zorgt ervoor dat de roodheid van de huid afneemt. De unieke LHE methode gebaseerd op warmte/licht pulstechniek is meer dan 10.000 keer effectiever gebleken dan de andere op lichttherapie gebaseerde technologieën. Na slechts 8 behandelingen zal de huid al voor 90% genezen zijn.

 

LHE en psoriasis;

In een normale huid groeien cellen tot de oppervlakte in de cyclus van ongeveer een maand. Bij psoriasis zendt het immuunsysteem foute signalen uit waardoor dit proces versneld wordt. De bloedvaten worden groter in hun poging om alle cellen te voeden. De huid cellen stapelen zich op en hierdoor ontstaan aan de oppervlakte vurige rode vlekken met een witte vlokkerige laag.

LHE maakt gebruik van de unieke combinatie van groene en gele lichtflitsen die er zorg voor dragen dat de bloedvaten die de extra cellen voeden, krimpen en uiteindelijk vernietigd worden. Hierdoor zal de afwijkende groei van de psoriasis cellen afnemen. De combinatie van de warmte en de infrarode golflengte vernietigt de bloedvaten waardoor de cellen geen voeding meer krijgen, de zwelling neemt af, roodheid vermindert en de constante jeuk wordt op zeer effectieve wijze gestopt.

Back to Top